Laatste nieuws
Blijf altijd op de hoogte


Groupe Renault neemt belang in Jedlix: Nederlandse start-up gespecialiseerd in smart charging

Jedlix en Groupe Renault gaan zich richten op de verdere ontwikkeling van producten en diensten voor EV-rijders, waarbij de expertise van Jedlix in de energiesector en die van Renault op het gebied van elektrische aandrijving optimaal worden benut.

“Renault versterkt zijn voortrekkersrol op EV-gebied door het sluiten van innovatieve samenwerkingsverbanden. Met Jedlix gaan we nieuwe producten ontwikkelen die het opladen en dus het gebruik van elektrische auto’s eenvoudiger en betaalbaarder maken”, zegt Gilles Normand, Senior Vice President Electric Vehicle bij Renault.

“Het partnerschap met Groupe Renault helpt ons bij het ontwikkelen van de best mogelijke smart charging service en de voordelen hiervan voor een grotere groep Europeanen bereikbaar te maken”, aldus Ruben Benders, CEO bij Jedlix.

Z.E. Smart Charge-app
Het eerste resultaat van de samenwerking is de lancering van Z.E. Smart Charge. Deze smartphone-app zorgt ervoor dat de elektrische auto zoveel mogelijk wordt opgeladen met duurzame energie en tegen zo laag mogelijke tarieven. De gebruiker dient een minimum laadniveau van de batterij en de vertrektijd in te voeren, waarna de app de rest van het slimme laadproces regelt.

Door slim te laden en flexibel om te gaan met laadtijden, kan de belasting van het elektriciteitsnet beter worden gebalanceerd. Gebruikers worden voor hun flexibiliteit beloond met een maandelijkse vergoeding die zelfs kan oplopen tot de kosten van een volledige laadbeurt. De app Z.E. Smart Charge is nog voor het einde van dit jaar beschikbaar voor Apple- en Android-gebruikers in Nederland. De rest van Europa volgt later. De elektrische Renault-modellen die sinds september 2017 geproduceerd worden, zijn geschikt voor smart charging.

Smart charging
Smart charging stemt het laadproces van de elektrische auto af op de behoefte van de gebruiker en het aanbod van het elektriciteitsnet. De auto wordt opgeladen als het energieaanbod de vraag overschrijdt, vooral bij een overschot aan duurzaam opgewekte energie, maar ook tijdens daluren als de energieprijs het laagst is. Hierdoor stijgt de afname van duurzame en goedkope energie.

Terug naar overzicht