Prijzen nieuwe Dacia Spring: ongekend veel value for money

Body

Dacia maakt de vanafprijs bekend van de nieuwe generatie Dacia Spring Electric. Met een vanafprijs van € 18.950 is de nieuwe Spring nog altijd de voordeligste volwaardige elektrische personenauto van Nederland. Bovendien komen alle uitvoeringen in aanmerking voor € 2.950 SEPP-subsidie in 2024. Daardoor is de nieuwe Spring al te rijden vanaf € 16.000.

Dacia Spring

DE DACIA SPRING: ELEKTRISCH SUCCES

De Dacia Spring heeft elektrisch rijden toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Sinds zijn debuut in 2021 heeft dit model meer dan 140.000 exemplaren verkocht in Europa. In 2023 bereikte de wereldwijde verkoop van de Spring een recordhoogte van 61.803 stuks, wat een stijging van 26,4% betekende ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee staat de Dacia Spring op de derde plaats als meest populaire elektrische personenauto in Europa. In Nederland werden sinds de introductie meer dan 3.400 exemplaren verkocht, waarmee de Spring in 2023 de nummer 1 was in zijn segment.

VERBETERDE DACIA SPRING: MEER OPTIES DAN OOIT

De nieuwe Dacia Spring valt direct op door zijn vernieuwde design, dat verschillende kenmerken deelt met de nieuwe generatie Duster. De stoere, zelfverzekerde stijl versterkt de aantrekkingskracht van de Spring nog verder. Het dak van de carrosserie is het enige onderdeel dat behouden is gebleven van het vorige model. Alle andere aspecten van de auto, inclusief het interieur, hebben een opvallende transformatie ondergaan. De nieuwe Dacia Spring is verkrijgbaar in zes kleuren, waaronder de nieuwe tinten Beige Safari en Brick Red.

“Sinds zijn lancering in 2021 heeft de Dacia Spring een actieve rol gespeeld bij het mainstream maken van elektrische mobiliteit, met meer dan 140.000 verkochte exemplaren in Europa. Dit succes bevestigt de vraag naar betaalbare elektrische voertuigen. Voortbouwend op onze ‘design-to-cost’-benadering blijven we met de nieuwe Spring een concurrerend elektrisch aanbod leveren met een vanafprijs van minder dan € 20.000, verbeterde uitrusting en nog steeds met een gecombineerd rijbereik van 225 km op basis van de WLTP-cyclus.”

 

– Xavier Martinet, SVP, Dacia, Marketing Sales & Operations

RIJK UITGERUST

De uitrusting van de Dacia Spring is opmerkelijk uitgebreid. De Expression-variant wordt standaard geleverd met het Media Control multimediasysteem, inclusief stuurbediening voor toegang tot media en telefoonfuncties via het digitale instrumentenpaneel. Dit systeem omvat tevens twee luidsprekers, Bluetooth-connectiviteit en een USB-poort.

Het geavanceerde Media Nav Live-systeem is standaard op de Extreme-uitvoering en optioneel voor de Expression. Met een groot 10-inch touchscreen biedt Media Nav Live acht jaar lang ondersteuning voor connected navigatie, realtime verkeersinformatie en regelmatig bijgewerkte Europese kaarten. Draadloze Apple CarPlayTM en Android AutoTM worden ook ondersteund, terwijl twee USB-C-poorten de functionaliteit compleet maken.

De nieuwe Dacia Spring is voorzien van diverse moderne rijhulpsystemen die voldoen aan de recentste Europese veiligheidsnormen. Deze omvatten een geavanceerd botspreventiesysteem met detectie van voertuigen, voetgangers, fietsers en motorrijders, verkeersbordherkenning met snelheidswaarschuwing, parkeerhulp achteraan, rijstrookassistentie, vermoeidheidsherkenning en het eCall-noodoproepsysteem. Voor extra gebruiksgemak is er de handige My Safety-knop, waarmee eenvoudig toegang wordt geboden tot de configuratie van de rijhulpsystemen.

EXTRA KRACHTIGE ELECTRIC 65-MOTOR

Standaard is de Spring uitgerust met een elektromotor van 33 kW (45 pk). Voor een nog dynamischer acceleratie is er een 48 kW (65 pk) motor beschikbaar, die in minder dan 14 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De 45 pk elektromotor, ideaal voor stadsgebruik, behaalt dezelfde sprint in minder dan 20 seconden. De krachtigere motor is niet exclusief voor de Extreme-uitvoering, maar ook beschikbaar voor de Expression.

Met een gewicht van minder dan 1.000 kilogram is de nieuwe Spring de enige volledig elektrische auto in Europa in zijn klasse. De Extreme-topversie weegt slechts 984 kilogram, slechts 6 kilogram meer dan het vorige model ondanks toegevoegde rijhulpsystemen en extra uitrusting. Dankzij dit bescheiden gewicht en de efficiënte aandrijflijn heeft de Spring een gemiddeld energieverbruik van slechts 14,6 kWh/100 km (WLTP), wat hem niet alleen aantrekkelijk maakt bij aanschaf, maar ook in gebruik.

OPLADEN

De nieuwe Spring wordt standaard geleverd met een 7 kW-boordlader voor AC-laden, waarmee de batterij in ongeveer vier uur volledig kan worden opgeladen bij een openbaar laadpunt. Optioneel is de mogelijkheid om de batterij in 45 minuten van 20 tot 80% op te laden bij een snellaadstation met een DC-laadvermogen van 30 kW, beschikbaar voor de 65 pk elektromotor.

PRIJZEN DACIA SPRING

De Dacia Spring Electric 45 Expression begint bij een aantrekkelijke vanafprijs van € 18.950. Met de SEPP-subsidie daalt deze prijs zelfs tot slechts € 16.000.

Meer weten over de nieuwe Spring?

Prijzen nieuwe Dacia Spring: ongekend veel value for money
Wilt u een auto inruilen?
Maximaal 4 bestanden.
32 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.