Vakantietips

Body

Gaat u met de auto op vakantie, dan wilt u natuurlijk niet voor onaangename verrassingen staan. Daarom hebben we ter voorbereiding op uw vakantie enkele belangrijke tips. Hiermee weet u zeker dat u bij vertrek al kunt genieten van uw vakantie. We wensen u een goede reis!

Zwarte zaterdag

Zwarte zaterdagen

Probeer files naar populaire vakantiebestemmingen zoveel mogelijk te vermijden door op andere dagen te reizen. De verwachte topdrukte richting Frankrijk is dit jaar op de zaterdagen 16 juli, 23 juli, 30 juli en 6 augustus. Ook in Duitsland verwacht men deze weekenden zeer drukke snelwegen..

Verplichte bagage

Verplichte bagage

In het buitenland gelden vaak strenge eisen als het gaat om veiligheidsuitrusting. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidshesjes en alcoholtest. Heeft u deze niet mee, dan kunnen fikse boetes worden uitgedeeld. Op anwb.nl vindt u een overzicht van veiligheidsverplichtingen in Europese vakantielanden. 

Plaatje

In verschillende Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk zijn er milieuzones ingesteld. Niet alleen geldt dat uw auto aan bepaalde richtlijnen dient te voldoen, maar ook dat u bijvoorbeeld een vignet of milieusticker nodig hebt. Op anwb.nl vindt u een lijstje van alle landen waar dit van toepassing is. Check deze dus even goed voordat u vertrekt.