Full operational lease

Dacia Sandero

Operational lease betekenis

Wat is operational lease nu eigenlijk? Wanneer u een auto wilt leasen, zoals een Renault of een Dacia, dan kunt u kiezen voor diverse leasevormen. Om een juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk om goed te weten wat de verschillen tussen de diverse leasevormen zijn. Operational lease is een leasevorm voor zakelijk leasen, waarbij u een personenauto of bedrijfswagen kunt leasen tegen een vast bedrag per maand. Onderhoud en reparaties zijn bij deze maandelijkse kosten inbegrepen. Daarnaast is het maandbedrag gebaseerd op de gewenste looptijd van het leasecontract en het aantal te verwachte rijden kilometers. Wilt u de auto niet alleen zakelijk, maar ook privé gebruiken? Dan betaalt u bijtelling.

Dacia Sandero Stepway interieur

Full operational lease en Netto operational lease

Operational lease kan in de basis weer worden opgesplitst in twee vormen, namelijk full operational lease en netto operational lease. Wilt u een Renault zakelijk leasen met de zekerheid dat alle kosten in het maandbedrag zijn inbegrepen? Dan kiest u voor full operational lease, waarbij u een all inclusive bedrag per maand betaalt. Wilt u liever een lager maandbedrag betalen, waarbij u de aanvullende diensten zelf betaalt? Dan is netto operational lease de juiste keuze. Wanneer u liever volledig ontzorgd wordt tegen een aantrekkelijk bedrag per maand, dan kunt u eens nader kennismaken met de voordelige Zakelijke Lease Acties van Hans Jongerius.

Interface map

Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease?

Operational lease is niet de enige zakelijke leasevorm. U kunt namelijk ook kiezen voor financial lease. Wat is nu het verschil tussen financial lease en operational lease? Het grootste verschil is het eigendom van de auto. Bij operational lease bent u niet de economisch eigenaar van de auto, waardoor deze ook niet op uw zakelijke balans komt te staan. Kiest u voor financial lease, dan is de auto wél uw economisch eigendom en komt deze ook wél op uw zakelijke balans te staan. Dit betekent ook dat u zelf verantwoordelijk bent voor het betalen van de wegenbelasting, de autoverzekering(en), het onderhoud en mogelijke reparaties aan de auto. Deze kosten heeft u niet als u zakelijk gaat leasen middels operational lease. In dit geval zijn deze kosten bij het maandbedrag inbegrepen en heeft u er zelf geen omkijken naar.

Om het verschil tussen financial lease en operational lease het makkelijkst uit te leggen: financial lease kan het best worden gezien als een financieringsvorm en operational lease kan het best worden gezien als een huurvorm.

Familie Jongerius

Operational lease balans – de auto heeft geen invloed

De leaseauto heeft geen invloed op uw zakelijke balans wanneer u kiest voor operational lease. Doordat de auto economisch eigendom van de leasemaatschappij blijft, komt deze niet op uw zakelijke balans te staan en heeft deze ook geen invloed op de liquiditeit en solvabiliteit. Uw werkkapitaal blijft onaangetast en er ontstaat ook geen balansverlenging. De vermogenspositie en de leencapaciteit van u als ondernemer blijven intact. Dit geldt zowel voor full operational lease als voor netto operational lease.

Wat zijn de voordelen van full operational lease?

Full operational lease voordelen zijn er meer dan genoeg. Het belangrijkst is natuurlijk wel dat u echt ontzorgd wordt én dat de leaseauto geen invloed op uw bedrijfsfinanciën heeft. Hieronder bieden wij u inzicht in de belangrijkste voordelen van full operational lease:

  • Alle kosten zijn van tevoren te budgetteren
  • Alle beheer en onderhoud wordt uitbesteed, u heeft nergens omkijken naar
  • Er wordt geen beslag gelegd op de liquiditeit van de onderneming
  • Uw onderneming heeft geen restwaarderisico van de leaseauto

Wilt u liever een lager leasebedrag per maand betalen en zelf de verantwoordelijkheid dragen over de kosten voor onderhoud, eventuele reparaties en schadeafhandelingen? Dan kunt u kiezen voor netto operational lease bij Hans Jongerius. Hierbij is de extra dienstverlening niet bij de maandprijs van het leasecontract inbegrepen.

Placeholder

Medewerker 1

functie
omschrijving

Heeft u interesse in full / netto operational lease?

Bij Hans Jongerius bent u welkom voor zowel full operational lease als netto operational lease. Met full operational lease profiteert u maximaal van de leasevoordelen, waardoor u meer geldt en tijd overhoudt voor uw bedrijfsvoering. Wilt u de auto kopen aan het einde van het leasecontract? Dan bieden wij u een aantrekkelijke koopoptie aan. Wilt u meer informatie over zakelijk leasen, in de vorm van full operational lease of netto operational lease? Neem dan contact op of maak een afspraak voor een adviesgesprek bij één van onze vestigingen, in Woerden, Gouda of IJsselstein.

Ik wil graag meer informatie over
Aanhef
Naam