ELEKTRISCH RIJDEN MET RENAULT

Body

Lees de belangrijkste informatie over de overheidssubsidie.

ER IS WEER NIEUW SUBSIDIE BUDGET BESCHIKBAAR

Je kunt nog steeds een subsidieaanvraag indienen voor overheidssubsidie. 
In 2023 is er voor nieuwe elektrische auto’s weer overheidssubsidie beschikbaar.  Elektrisch rijden met Renault wordt zo wel heel aantrekkelijk. Vanaf 10 januari 2023 kun je weer subsidie aanvragen voor een elektrische auto met een koop- of leaseovereenkomst die je hebt afgesloten op óf na 1 januari 2023.  Tip: Blijf goed op de hoogte en klik hier voor de laatste stand van zaken.

VEELGESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN

Waar kan ik alle voorwaarden van de overheidssubsidie terugvinden?

Op de site www.rvo.nl/sepp vind je alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of je in aanmerking komt voor de subsidie.

Op welke elektrische auto kan ik overheidssubsidie aanvragen?

Op een nieuwe of gebruikte elektrische auto, met een oorspronkelijke catalogusprijs (fiscale waarde) die niet lager is dan € 12.000,- en niet hoger dan € 45.000,-.
De elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 km WLTP.

En verder:
De auto dient als elektrische auto geproduceerd te zijn, mag niet omgebouwd zijn tot elektrische auto.

In het geval van een gebruikte elektrische personenauto heeft deze auto niet eerder op naam gestaan van de subsidie-ontvanger of van een persoon die hetzelfde woonadres heeft.

Voor een gebruikte auto dient de koop gesloten te zijn met een autobedrijf dat de RDW-erkenning “Bedrijfsvoorraad” heeft. Bedrijven die een "erkenning bedrijfsvoorraad" van de RDW hebben, kunnen aangekochte voertuigen opnemen in de eigen bedrijfsvoorraad. RDW erkende autobedrijven zijn te herkennen aan het RDW-logo. Deze is in de meeste gevallen te vinden op de gevel of de ruit van het bedrijfspand, maar ook op de website van RDW erkende autobedrijven wordt het vaak vermeld.

Welke modellen komen in aanmerking voor subsidie?

Dankzij de subsidie kun je straks voordelig instappen in een nieuwe of gebruikte Renault Zoe E-Tech electric of Renault Twingo E-Tech Electric. Je kunt ook kiezen voor de nieuwe Renault Megane E-Tech Electric. Veel versies van deze modellen vallen qua aanschafprijs en WLTP bereik binnen de voorwaarden van de subsidieregeling. 

De Renault Twizy E-Tech electric wordt gerekend tot een Quadricycle en komt niet in aanmerking voor de overheidssubsidie.

Hoe hoog is de subsidie die ik ontvang bij aanschaf?

In 2023 zijn de bedragen bij aanschaf van een elektrische auto:

  • nieuwe elektrische personenauto € 2.950,-
  • gebruikte elektrische personenauto € 2.000,-

De subsidie wordt uitbetaald als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op jouw naam blijven staan, anders moet je de subsidie naar rato terugbetalen.

Let op: Het subisidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's gaat op 10 januari 2023 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie kun je kijken op: www.rvo.nl/sepp.

Krijg ik ook subsidie als ik kies voor private lease?

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seppBij private lease ontvangt men in een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op bankrekening van de subsidie-aanvrager.

  • nieuwe elektrische personenauto € 61,45 per maand (€ 2.950,- gedeeld door: 48 maanden).
  • gebruikte elektrische personenauto € 41,67 per maand (€2.000,- gedeeld door: 48 maanden).

Er wordt geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op jouw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert.
> Ontdek het Private Lease-maandbedrag van de Renault Zoe E-tech electric

> Ontdek het Private Lease-maandbedrag van de Renault Twingo E-Tech Electric

Let op: Het subisidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's gaat op 10 januari 2023 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie kun je kijken op: www.rvo.nl/sepp.

Wanneer kan ik de subsidie aanvragen?

Je kunt vanaf 10 januari 2023 9:00 subsidie aanvragen. 
Aanvragen gaat via: www.rvo.nl/sepp.
De datum van ondertekening van de koop- of private leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie. Alleen overeenkomsten gesloten met een datum op of na 10 januari 2023 komen in aanmerking voor subsidie.

Hoe kan ik deze subsidie aanvragen?

Zonder koopovereenkomst kun je geen aanvraag voor subsidie indienen. Voor het invullen van de aanvraag heb je een DigiD nodig. Kijk op www.rvo.nl/sepp om te zien welke gegevens er verder noodzakelijk zijn om je aanvraag compleet te maken. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst, zorg dus dat je jouw aanvraag zo snel mogelijk indient.

Voor wie is deze subsidie bedoeld?

De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor particulieren (geen ondernemers). Als particulier kun je eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij aanschaf of private lease, mits je voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld.

Meer vragen?

ELEKTRISCH RIJDEN MET RENAULT
Wilt u een auto inruilen?
Maximaal 4 bestanden.
32 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.