Nieuwe Renault Arkana

Body

meer ‘nouvelle vague’ dan ooit

  • C-Segment Coupé-SUV van Renault krijgt een nieuwe, onderscheidende look: nieuwe high-end Esprit Alpine versie met een sportief-chique uitstraling.
  • De Arkana komt in drie uitvoeringen en een met breder aanbod aan technologie.
  • Ultieme combinatie van rijplezier en brandstofbesparing met de E-Tech Full hybrid-aandrijflijn met 105 kW (145 pk).


De Renault Arkana, die in oktober 2020 als Europese versie werd onthuld, is een lichtend voorbeeld van het succes van de Renaulution. Tot nu toe heeft Renault 163.000 exemplaren van deze onderscheidende coupé-SUV verkocht (240.000 in totaal, inclusief de XM3 van Renault Korea Motors). Daarmee speelt de Renault Arkana, naast de Renault Megane E-Tech electric en Renault Austral, een centrale rol in het plan van het Franse merk om het C-segment te heroveren.

Renault Arkana

Met zijn gedurfde styling als coupé-SUV-stijl combineert de Renault Arkana een vlotte uitstraling met een luxe ruimtebeleving. Daarmee heeft de Arkana de regels van dit segment herschreven. Dat bewijst de auto op verschillende continenten: van Australië, Nieuw-Zeeland en Japan tot in Israël en Chili. De rijker aangeklede uitvoeringen R.S. Line en E-Tech Engineered, die een surplus van karakter en kracht bieden, hebben veel bijgedragen aan het succes van de Arkana; deze uitvoeringen zijn goed voor 53% van de Arkana-verkopen in Europa in 2023. De populairste aandrijflijn is de E-Tech Full hybrid met 105 kW (145 pk), goed voor 63% van de verkopen in Europa in de eerste zes maanden van 2023.

In dit marktsegment is deze motor ongeëvenaard. Hij biedt ongekend veel rijplezier en blinkt uit in een laag brandstofverbruik. Na het design van de auto is dit het tweede criterium voor veel mensen die een nieuwe auto kopen.

Prijzen en introductiedatum in Nederland volgen in een later stadium.

Renault Arkana Esprit Alpine

Om de sportieve ambities van Renault naar de weg te brengen, krijgt de vernieuwde Arkana net zoals de Rafale En Clio een Esprit Alpine uitvoering. De meest chique en sportieve uitvoering komt met 19-inch velgen en satijn grijze accenten op de voorbumper. Vooral aan de voorzijde is te zien hoe de nieuwe grill en neus het sportieve karakter van de Esprit Alpine accentueren.

Arkana

Aan de binnenzijde zijn de stoelen gemaakt van een suede-substituut en Eco Tep (10% biologisch materiaal), een indicatie dat milieuvriendelijkheid en sportiviteit hand in hand kunnen gaan. Het Alpine logo is verwerkt in de stoelen in combinatie met blauwe stiksel en de Franse Tricolore.

Arkana

Drie versies

Het kiezen van de vernieuwde Renault Arkana wordt nu nog eenvoudiger gemaakt. Er zijn drie versies beschikbaar: Evolution, Techno en Esprit Alpine. Elke Renault Arkana is uitgerust met een 7-inch multimediascherm met Renault Easy Link en hybride aandrijving. Als je kiest voor de E-Tech full hybrid met 145 pk, heb je de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden.

Dankzij een 1,2 kWh accupakket kan er tot 80% van de tijd volledig elektrisch gereden worden in stedelijke gebieden. Ook is het mogelijk om met E-Save de elektrische lading tot 40% te behouden. Dit is ideaal wanneer je onderweg bent op de snelweg, maar je uiteindelijke bestemming zich in een dorp of stad bevindt.

Neem contact met ons op!

Nieuwe Renault Arkana
Wilt u een auto inruilen?
Maximaal 4 bestanden.
32 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.