Renault licht tipje van de sluier: onthulling Renault 5 E-Tech electric op autoshow Genève 2024

Body
  • Wereldpremière Renault 5 E-Tech electric op 26 februari 2024 op de autoshow van Genève.
  • Volledig nieuw model wordt leverbaar in twee batterijvarianten, waaronder een 52 kWh-versie met een actieradius tot 400 kilometer (WLTP).
  • Volgende maand start een teasercampagne waarbij het publiek alvast enkele designdetails van de Renault 5 E-Tech electric te zien krijgt.
  • Voorafgaand aan de onthulling kunnen liefhebbers zich via deze website aansluiten bij R5 R Pass: een exclusief programma waarbij leden in zeven Europese landen voorrang krijgen bij het bestellen van een nieuwe Renault 5 E-Tech electric.

In 2024 introduceert Renault de nieuwe Renault 5 E-Tech electric: een moderne, volledig elektrische versie van de iconische Renault 5. Voorafgaand aan de officiële onthulling licht Renault alvast een tipje van de sluier, voor een eerste blik op een aantal exterieurdetails. Deze details maken de connectie tussen het nieuwe model en zijn iconische voorganger direct duidelijk.

“Renault 5 E-Tech electric is a cult icon redesigned for the modern age. We pulled out all the stops for this engaging car, designed and built in France. With its cheerful design and new-generation technologies, it’s out to make electric vehicles more aff
Fabrice Cambolive, CEO Renault brand

Exclusieve eerste beelden van het productiemodel

In 2024 staat de lancering gepland van de Renault 5 E-Tech electric, die een moderne, elektrische draai geeft aan de iconische Renault 5 en deze de toekomst in brengt. Voorafgaand aan de officiële onthulling licht Renault een tipje van de sluier op en geeft ons een glimp van verschillende details in het exterieurontwerp van het productiemodel, die duidelijk een knipoog zijn naar zijn voorganger.

Koplampen

De koplampen van de R5 zijn een belangrijk ontwerpelement, waardoor de voorkant direct herkenbaar is. Het is niet alleen hun vorm die hen onderscheidt, maar ook het merkteken in het midden van de lens, dat lijkt op de pupil van het menselijk oog. Deze knipoog naar de advertentie uit 1972 met "The Adventures of Supercar" geeft de moderne R5 een menselijke uitdrukking.

Een laadindicator op de motorkap

Aan de voorkant is de luchtinlaat op de motorkap van het historische model verdwenen. Om duidelijk te maken dat de Renault 5 E-Tech electric behoort tot de wereld van elektrische voertuigen, is deze vervangen door een laadindicator die het iconische nummer "5" vormt wanneer het voertuig volledig is opgeladen. Een hoogwaardige functie die ook functioneel en leuk is; deze indicator is een uitstekend voorbeeld van een toegankelijke interface met een menselijk tintje, waarmee de batterijlading in één oogopslag zichtbaar is.

Wielkasten

De wielkasten zorgen voor een bredere uitstraling, waardoor de R5 de uitstraling krijgt van een compacte auto met echte aanwezigheid op de weg. Hun grafische ontwerp benadrukt een unieke en direct herkenbare persoonlijkheid, die doet denken aan de R5 Turbo.

Achterlichten

De verticale achterlichten bevatten een functie die de zijpaneel verlengt. Deze functie draagt bij aan de aerodynamische prestaties van de R5 door luchtturbulentie te voorkomen.

Een originele teasercampagne gericht op het grote publiek vanaf 1 december

Voor deze zeer speciale lancering werkte Renault samen met Publicis Conseil om een teasercampagne samen te stellen die uitzonderlijk is, zowel qua vorm als qua reikwijdte, aangezien deze drie maanden vóór de officiële onthulling wordt gelanceerd.

Het thema van de campagne: "R5VOLUTION IS BACK".

In 1972 gelanceerd, op een moment van sociale en maatschappelijke onrust, schudde de R5 de auto-industrie op met zijn revolutionaire benadering van auto's. In 2024 begint Renault een andere revolutie tegen een andere achtergrond: de energietransitie, de productielocatie in Frankrijk en de noodzaak van energiezuinigheid. Dit wordt aangekondigd met een campagne die heel Europa bestrijkt.

De campagne onthult de eerste iconische kenmerken van het exterieurontwerp van het toekomstige voertuig, te beginnen met het 5-logo. Het logo is verkrijgbaar in drie kleuren, die ook te vinden zullen zijn op het productiemodel: geel, blauw en groen. Vang een gedeeltelijke glimp op van de Renault 5 E-Tech electric in het midden van een gigantische 5, die wordt gevierd in een speciale poster campagne vanaf 1 december 2023.

Het grotendeels verborgen voertuig wordt systematisch vergezeld door een QR-code die is gekoppeld aan de website renault.nl. Deze site geeft iets meer informatie over het toekomstige voertuig met een reeks details geïllustreerd door trefwoorden: R5DESIGNED, R5ENERGISED, R5DIGITALISED, R5SOURCEFUL, R5LOCALISED, R5VOLUTION IS BACK. De website bevat ook details van het speciale R5 R Pass-programma, voor klanten die als een van de eersten hun Renault 5 E-Tech electric willen bestellen en ontvangen bij de lancering.

Deze ambitieuze mediacampagne wordt ondersteund door een wereldwijd uitgezonden tv-commercial om de spanning vast te houden tot de onthulling in 2024. Geproduceerd door de studio Man VS Machine, geeft de commercial kijkers een voorproefje van het ontwerp van de Renault 5 E-Tech electric, terwijl het voertuig rondracet en probeert zijn weg te vinden uit een doolhof. De soundtrack is het wereldberoemde "Instant Crush" van Daft Punk, iconen van de Franse electro-popscene, die zelden hun aanwezigheid lenen aan reclame. Het decor van de film blijkt een gigantische QR-code in het midden van de stad te zijn, die een link biedt naar het online pre-reserveringsprogramma, R5 R Pass.

In Frankrijk wordt de film van 17 december tot 7 januari op tv uitgezonden in een formaat van 30 seconden, en in een langere versie van 45 seconden voor meer exposure tussen 25 en 31 december.

R5 R Pass, een programma voor klanten om de wachtrij over te slaan

Op 30 november introduceert Renault een unieke ervaring voor toekomstige klanten: het R5 R Pass-programma. Houders van de R5 R Pass kunnen het nieuwe iconische volledig elektrische voertuig 10 dagen eerder bestellen dan het openen van de bestellingen voor het grote publiek. Klanten die tijdens deze speciale periode een bestelling plaatsen, behoren tot de gelukkigen die als eersten hun voertuig in ontvangst mogen nemen vanaf de herfst van 2024, waarbij de ElectriCity-fabriek in Douai, Frankrijk, prioriteit geeft aan hun bestelling op de productielijn. Houders van een R5 R Pass ontvangen een schaalmodel van de Renault 5 E-Tech electric na de onthulling en zullen als eersten toegang hebben tot inhoud en evenementen rondom de Renault 5.

Beschikbaar tegen een kostprijs van €150, is de R5 R Pass verkrijgbaar via renault.nl en in de zeven deelnemende landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, België en Nederland).

“For the comeback of this icon, we wanted to reinvent the traditional vehicle launch. Little by little, we’re unveiling the design of this retro-futuristic model, with a large-scale communication plan well in advance of the launch. Renault 5 is without a
Arnaud Belloni, Global Chief Marketing Officer for the Renault brand

Een volledig elektrische popicoon

Met een lengte van slechts 3,92 meter is de Renault 5 E-Tech electric tot in elk detail een stadsauto. Ideaal voor stadsritten, voelt dit volledig elektrische icoon zich ook buiten de stad op zijn gemak, dankzij zijn 52 kWh-batterij met een bereik tot 400 km WLTP. Deze batterij zal als eerste beschikbaar zijn wanneer de bestellingen worden geopend. Een tweede batterij van 40 kWh wordt op een later tijdstip beschikbaar.

Renault 5 E-Tech electric wordt het eerste voertuig gebouwd op het nieuwe AmpR Small-platform (voorheen CMF-B EV), ontworpen voor echt rijplezier. De multi-link achterwielophanging, doorgaans alleen te vinden op voertuigen verderop in de markt, draagt bij aan uitstekende stabiliteit en wegligging.

Een reeks zeer geavanceerde technologieën zal ook beschikbaar zijn. Binnenin bevindt zich reno, Renault's officiële avatar. Deze volgende generatie gepersonaliseerde copiloot biedt een digitale ervaring die gebruikers volledig onderdompelt in de wereld van Renault, voor nieuwe rij- en boordervaringen. Uitgerust met een bidirectionele boordlader wordt de Renault 5 E-Tech electric het eerste productievoertuig met V2G (vehicle-to-grid) technologie. Ondersteund door Mobilize stelt V2G-technologie de Renault 5 E-Tech electric in staat energie aan het elektriciteitsnet te leveren. Het zal eerst beschikbaar zijn in Frankrijk en Duitsland in 2024 en vervolgens in het Verenigd Koninkrijk in 2025. Deze technologie stelt Renault 5 E-Tech electric-bestuurders in staat geld te besparen op het opladen en hun algehele elektriciteitsrekening te verlagen door elektriciteit aan het net terug te verkopen.

De instapprijs van de Renault 5 E-Tech electric zal rond de €25.000 liggen, vergelijkbaar met hybrides in het B-segment. Het nieuwe voertuig wordt onthuld op 26 februari tijdens de Geneva International Motor Show.