Renault Scenic E-Tech electric verkozen tot Car of the Year 2024!

Body

De Renault Scenic E-Tech electric is verkozen tot Auto van het Jaar 2024 door een deskundige jury bestaande uit 59 Europese autojournalisten. De bekendmaking van de winnaar vond plaats tijdens de Autoshow van Genève. Met de hoogste punten versloeg de Renault Scenic E-Tech electric zes sterke finalisten, waarmee het de zevende Renault in de geschiedenis werd die deze prestigieuze titel mocht dragen.

Scenic E-Tech

Voor de Car of the Year-verkiezing van 2024 ondergingen 28 nieuwe modellen grondige tests en beoordelingen van een internationale jury bestaande uit 59 autojournalisten uit 22 Europese landen. In de eerste stemronde in november 2023 werden zeven finalisten geselecteerd, waaronder de Renault Scenic E-Tech electric, die de concurrentie aanging met de BMW 5 Serie, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot (E-)3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

Tijdens de finaleronde op de Autoshow van Genève werden de scores van alle juryleden vrijgegeven, en de Renault Scenic E-Tech electric behaalde een indrukwekkende 329 punten, waarmee het overtuigend de eerste plaats veroverde. Na eerdere overwinningen voor de Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Renault Clio (1991), Renault Scénic (1997), Renault Mégane (2003) en Renault Clio (2006), is dit de zevende keer dat Renault de prestigieuze titel Car of the Year mag toevoegen aan zijn palmares.

Fabrice Cambolive, CEO van Renault: “Het winnen van de Car of the Year-verkiezing maakt iedereen bijzonder trots bij Renault Group en het merk Renault. Deze erkenning laat zien dat we de juiste keuzes hebben gemaakt: baanbrekende actieradius, een uitnodigend en ruim interieur en dat alles met een minimale ecologische voetafdruk! Voeg daar rijplezier en ‘voiture à vivre’-uitrustingen aan toe, zoals het nieuwe Solarbay-panoramadak en de nieuwste generatie van het OpenR Link-systeem met geïntegreerde Google-functies, en de Renault Scenic E-Tech electric heeft alles in huis voor een goede positie in de Europese EV-markt.”

De volledig elektrische Renault Scenic E-Tech electric is geconstrueerd op basis van het AmpR medium platform, voorheen bekend als het CMF-EV platform, en herdefinieert de gezinsauto in het C-segment. Het ontwerp is vanaf het begin gericht op maximale veelzijdigheid. Met zijn lokale emissievrije aandrijving, wendbaarheid, lichte gewicht (1.790 kg) en compacte formaat (4,47 meter lang), voelt de Renault Scenic E-Tech electric zich volledig op zijn gemak in stedelijke omgevingen. Tegelijkertijd is hij uitstekend geschikt voor lange gezinsreizen, dankzij een ruim en comfortabel interieur, geavanceerde technologie aan boord en een actieradius tot 625 km (WLTP).

De nieuwe Renault Scenic E-Tech electric is beschikbaar voor bestelling vanaf € 42.470,-. Deze instapprijs geldt voor de Evolution Comfort-reeks met een 60 kWh-batterij. Voor de Long Range-variant met een 87 kWh-batterij, die beschikbaar is vanaf het Techno-uitrustingsniveau, beginnen de prijzen bij € 47.970,-. De levering van de Scenic E-Tech electric staat gepland voor het voorjaar van 2024.

Meer weten over de nieuwe Scenic?

Renault Scenic E-Tech electric verkozen tot Car of the Year 2024!
Wilt u een auto inruilen?
Maximaal 4 bestanden.
32 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.