Renault Symbioz: nieuwe compacte familie-SUV van Renault

Body

Symbioz, afgeleid van het Franse woord 'symbiose', weerklinkt als een begrip dat zijn oorsprong vindt in het oude Grieks: 'symbiosis', wat 'samenleven' betekent. Deze waarde is diep verankerd in het DNA van Renault, dat zich profileert als fabrikant van auto's die zijn ontworpen om een harmonieus partnerschap aan te gaan met het leven. Bovendien is de nieuwe modelnaam eenvoudig te begrijpen voor een breed publiek, aangezien deze bekend is in diverse talen, zoals 'symbiosis' in het Engels, 'simbiose' in het Spaans en 'simbiosi' in het Italiaans.

Symbioz
Voor deze nieuwe, compacte gezinsauto wilden we een naam met een menselijke betekenis die de nauwe band tussen een gezin en hun auto uitdrukt.
Sylvia Dos Santos, Head of Naming Strategy, Renault Marketing Division:

RENAULT SYMBIOZ EN HET DNA VAN ‘AUTO’S OM MEE TE LEVEN

De Renault Symbioz onderscheidt zich door het nieuwe designtaal van Renault. Met een lengte van 4,41 meter wordt de Symbioz de meest compacte SUV van Renault in het C-segment. Het interieur is ontworpen om aan alle behoeften van een gezin te voldoen, dankzij de royale binnenruimte en voldoende plaats voor zowel inzittenden als hun bagage. Bovendien vertegenwoordigt de Symbioz het beste van wat Renault te bieden heeft, waaronder:

  • Het nieuw ontwikkelde Solarbay panoramadak, dat gebruikmaakt van PDLC-technologie waarmee het glazen dak verduisterd kan worden zonder het te bedekken.
  • De E-Tech full hybrid aandrijflijn met een systeemvermogen van 107 kW (145 pk). In een auto met een gewicht onder de 1.500 kg zorgt dit voor veel rijplezier, terwijl het brandstofverbruik beperkt blijft.

RENAULT BLIJFT ZICH FOCUSSEN OP HET C-SEGMENT

Renault onderhoudt nauwe banden met zijn klanten en is vastbesloten om aan hun behoeften te voldoen, zowel voor particuliere als zakelijke klanten. Daarom kiest Renault voor een uitgebreid productaanbod in het C-segment, met zowel volledig elektrische als hybride aandrijflijnen:

E-Tech electric:

  • Renault Megane, een high-tech compacte hatchback met een lengte van 4,20 meter.
  • Renault Scenic, de nieuwe norm voor gezinsauto's, met een lengte van 4,47 meter.

E-Tech full hybrid:

  • Renault Symbioz, een compacte familie-SUV met een lengte van 4,41 meter.
  • Renault Austral, een high-tech premium-SUV met een lengte van 4,51 meter.
  • Renault Arkana, een dynamische SUV-coupé met een lengte van 4,56 meter.

Galerij